ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
Την Κυριακή 30 Μαΐου 2021, είναι τα 40 της Χρυσάνθης Φωτεινού- Κισατζεκιάν. Με ευκαιρία αυτήν τη γιορτή,- έτσι εκπαιδευτήκαμε να κατευοδώνουμε αυτούς που «φεύγουν», αυτούς που «προβιβάζονται» για να πάνε στο επόμενο στάδιο της ανάπτυξής τους- ένιωσα την ανάγκη να γράψω δυο λόγια για να τα μοιραστούμε με όσους δεν μπορούν να είναι κοντά μας σε αυτήν την αλλαγή που συντελείται στο «πέρασμα» μετά τις 40 μέρες. Τότε που θα βρίσκεται πια περισσότερο στην άλλη πλευρά και λιγότερο κοντά μας. Καλό κατευόδιο Χρυσάνθη μας! Καλό δρόμο νάχεις.

Έξι μήνες πριν φύγει
Από καιρό πριν, δεν ήθελε να βγαίνει από το σπίτι, μόνο πολύ αγαπημένοι της, ο Χρήστος, η Ντίνα και ο Πέτρος την έπειθαν κι άλλαζε κατ’ εξαίρεση γνώμη. Είχε σταματήσει τις μεταφράσεις βιβλίων των εκδόσεων Καφέ Σχολειό, που κάναμε παρέα, ενώ ήταν κάτι που αγαπούσε πολύ και της έδινε ζωή. Σιγά σιγά είχε λιγότερο ενδιαφέρον για πράγματα, για συνήθειες, ξέχναγε τα ονόματα πιο μακρινών ανθρώπων.

Φαίνεται ότι ο χρόνος μέτραγε ήδη διαφορετικά για κείνην, σημάδι ότι πλησίαζε «στην άλλη μεριά», όπως μας είχε διδάξει ο Δάσκαλός μας να διακρίνουμε όταν μας εκπαίδευε στη «συνοδεία σε αυτούς που φεύγουν και στις οικογένειές τους» (accompagnonage). Επίσης, ένιωθε τον γιό της τον Βύρωνα-που είχε «φύγει» πριν από 4 χρόνια- ζωντανό κοντά της. Συχνά έλεγε πως για δευτερόλεπτα, έβλεπε την εξώπορτα να ανοίγει και να μπαίνει, ενώ δεν μπερδευόταν ποτέ όταν ξεκλείδωνε την πόρτα ο Χρήστος -ο άλλος της γιός-για να την φιλήσει πριν πάει στη δουλειά ή μόλις γύριζε.

Χαρακτηριστικό, επίσης, ότι δεν είχε σημασία η συγγένεια, έτσι κι αλλιώς όλους τους αγαπημένους της τους ένιωθε και τους είχε κοντά της. Ήταν άνθρωπος που αγαπούσε κι αγαπιόταν πολύ και από πολλούς.

Λίγο πριν πάει στο γηροκομείο και μετά τα Χριστούγεννα μια από τις μέρες που κάναμε παρέα στο σπίτι της μου υπαγόρεψε:
«Όλη η ομορφιά των Χριστουγέννων να είναι στο πρόσωπο του Χρήστου και της κοπέλας, να είμαστε όλοι καλά ανεξαιρέτως. Ο Χρήστος, οι φίλοι μας, η Αθανασία, ευλογημένοι και αγαπημένοι.

Η αγάπη είναι αιώνια και δικιά μας όποτε την θέλουμε και την αγαπάμε. Όσοι είναι γύρω μας, να είναι αγαπημένοι και ευτυχισμένοι. Αυτό θέλω για όλους. Ευτυχία σε όλους που αγαπάμε.

Είμαστε άνθρωποι που θέλουμε να κάνουμε το καλό. Ευλογημένος ο Χρήστος, ο Βύρωνας, η κοπέλα μας. Αθανασία, Ντίνα και Πέτρο, ο Θεός να σας δώσει υγεία και χαρά.

Τσίτσο (η Κυρία που για μικρό χρονικό διάστημα την φρόντιζε στο σπίτι), ο Θεός να σε ευλογεί να είμαστε ενωμένοι όσο εσύ το θες, εμείς σε αγαπάμε.
Βύρωνα, να είσαι πάντα καλά και να μας δίνεις χαρούμενες ιδέες και ευκαιρίες.
Χρήστο, να είσαι πάντα καλά, να μας δίνεις ωραίες στιγμές να χαιρόμαστε όλοι μαζί. Εγώ θέλω ο Χρήστος και ο Βύρωνας να είναι πάντα ευτυχισμένοι, και τώρα τα Χριστούγεννα να τα γιορτάσουμε όλοι μαζί να ευχηθούμε να είμαστε όλοι μαζί ευτυχισμένοι.
Τσίτσο σε ευχαριστώ για όλα όσα κάνεις με ευχαρίστηση. Θέλεις να μας ευχηθείς εμένα και τον Χρήστο.
Ο Χρήστος να είναι πάντα καλά, ευλογημένος στην γιορτή του Πάσχα όλοι μαζί κι αγαπημένοι κι ευτυχισμένοι. Με τον Χρήστο να αγαπάμε ο ένας τον άλλο και να είμαστε ευτυχισμένοι.
-Είπαμε για σένα τίποτα;
-Εγώ γράφω, δεν χρειάζεται.
-Τι δεν χρειάζεται; Ά, δεν κάνουμε τίποτα τότε.
Σε ευχαριστώ γι’ αυτό που είσαι, που δεν σκέφτεσαι τι δίνεις, τι δεν δίνεις, από την καρδιά. Δεν σκέφτεσαι ποτέ κάτι που δεν είναι αληθινό. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε αυτήν την αγάπη. Όσα λέω είναι λίγα. Να είμαστε καλά κι ευλογημένοι.

Η Τσίτσο να ξέρει ότι είμαστε οικογένεια. Ντίνα, Νίκη, Χρήστο, Χρυσάνθη, Ευλογημένοι για ό,τι κάνουν και το αποτέλεσμα να είναι πολύ καλό. Πρέπει τώρα να το σταματήσω.

Θέλω και την Ήβη, καλοσύνη και ευτυχία να έχει.
(έπεσε σε βαθιές σκέψεις , την ρώτησα τι σκέφτεται:)
-Πώς θα φερθώ εγώ στο χαιρετισμό με όλους σας.
Σας αγαπάω πάρα πολύ.

---------------------------------------

Περίπου την ίδια εποχή, ίσως λίγο νωρίτερα, με ρωτούσε γιατί άραγε της είχε κολλήσει να λέει συνέχεια από μέσα της, ή μάλλον λεγόταν συνέχεια από μόνο του μέσα της, ένα ποίημα στα Αγγλικά, που ήταν πάντα το αγαπημένο της, και το επαναλάμβανε με υπέροχη απαγγελία.

THE DONKEY
BY G. K. CHESTERTON
When fishes flew and forests walked
And figs grew upon thorn,
Some moment when the moon was blood
Then surely, I was born.

With monstrous head and sickening cry
And ears like errant wings,
The devil’s walking parody
On all four-footed things.

The tattered outlaw of the earth,
Of ancient crooked will;
Starve, scourge, deride me: I am dumb,
I keep my secret still.

Fools! For I also had my hour;
One far fierce hour and sweet:
There was a shout about my ears,
And palms before my feet.

Και τελειώνοντας, έσπευδε να μου εξηγήσει πως το ποίημα μιλούσε για τον γάιδαρο που έφερε τον Χριστό στην πλάτη του, την ημέρα της εισόδου Του στην Ιερουσαλήμ, που την γιορτάζουμε την Κυριακή των Βαΐων, τότε που οι άνθρωποι έστρωναν κλαριά από φοίνικες, τα βάγια, για να μπει στα Ιεροσόλυμα.

Το καταπληκτικό ήταν πως η Χρυσάνθη μας έφυγε καθώς χάραζε η Κυριακή των Βαΐων. Και το ομορφότερο, ότι ο Χρήστος την παραμονή, το Σάββατο το απόγευμα, μετά από δυο τρεις μέρες που δεν επικοινωνούσε πια, ένιωσε την ανάγκη να πάει για δεύτερη φορά μέσα στη μέρα για να την αγκαλιάσει πάλι και να της πει: «Μάνα μου, όποτε θες εσύ να φύγεις, να πας, μην παιδεύεσαι άλλο.» Έτσι για να επαληθεύσουμε αυτό που μας είπαν οι σοφοί Δάσκαλοι, ότι ο ομφάλιος λώρος που συνδέει την μάνα με το παιδί, κόβεται μόνο με τον θάνατο. Και η ώρα αυτή του αποχωρισμού χρειάζεται να γίνεται «κοινή συναινέσει». Όπως και όταν κόβεται ο φυσικός ομφάλιος λώρος.

Κι όσοι είμασταν κοντά, την βλέπαμε να φεύγει αργά και σταθερά μέρα με τη μέρα από τότε που έφυγε ο Βύρωνας, τέσσερα χρόνια πριν, ΑΚΡΙΒΩΣ. Και για την απόλυτη ακρίβεια, δύο μόνο μέρες διαφορά, μετά από τέσσερα χρόνια. Κι αυτό σύμπτωση; Δεν νομίζω. Ας είναι καλά ο Χρήστος που για χάρη του καθυστερούσε το ταξίδι της, κι έτσι την είχαμε κοντά μας, μας είχε στην αγκαλιά της αγάπης της, για να μας θυμίζει τα λόγια του Δασκάλου μας και αδελφού της, Κώστα Φωτεινού:

# Η αγάπη αγκαλιάζει αυτό από το οποίο αγκαλιάζεται.
# Όταν η αγάπη περπατάει στην άμμο και αφήνει σημάδια, δεν είναι ακόμα αγάπη.
Όταν η αγάπη περπατάει στο βράχο και αφήνει σημάδια, αρχίζει να γίνεται αγάπη.

Σοφία Φώτεινα-Χατζηκοκόλη

Όταν αυτή η ζωή τελειώνει, το Μυστήριο της Αγάπης ξεκινά - Ζώντας με σκοπό, πεθαίνοντας με χάρη
Διαδικτυακό Εργαστήριο από την Swami Radha Bharati της Παράδοσης των Ιμαλαΐων, Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Μαΐου 2021, από 14.00-20.00
Ο Swami Rama πίστευε ότι στάλθηκε σε αυτόν τον κόσμο για να διδάξει την αγάπη (LoveWhispers 39). Η ζωή του ήταν μια παρουσία ανιδιοτελούς υπηρεσίας και αγάπης για όλους. Η αγάπη, έλεγε, είναι ζώσα δύναμη του σύμπαντος. Τίποτα δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς αγάπη, γι’ αυτό Ζωή είναι Αγάπη (LoveWhispers 28). Αυτό το μυστήριο αποκαλύπτεται μόνο σε αυτούς που πραγματικά μαθαίνουν να αγαπούν τους άλλους και κάνουν την αγάπη σκοπό ζωής (The Ancient Traveler 85).

Και οι δύο, ο Swami Rama και ο Swami Veda έγραψαν και έδωσαν εκτενείς διαλέξεις πάνω στο πώς να εφαρμόζονται οι διδασκαλίες της αγάπης, στην καθημερινή ζωή. Σε αυτό το Εργαστήριο θα επικεντρωθούμε στο πώς να ζούμε με σκοπό, με την αγάπη σαν στόχο ζωής και επίσης, πώς αυτή η προσπάθεια μας προετοιμάζει για το τέλος της ζωής. Διερευνώνται διάφορα πρακτικά ερωτήματα: Πώς να ασκούμε την αγάπη; Ποια είναι τα εμπόδια στο μονοπάτι της αγάπης; Ποιες είναι οι καρμικές επιπτώσεις; Ποιες είναι οι πρωτογενείς μέθοδοι και τα μέσα για να πετύχουμε τον στόχο μας;

Αυτό το Εργαστήριο θα συμπεριλάβει διαλέξεις από την Swami Radha, μερικά αποσπάσματα κειμένων για στοχασμό και προβληματισμό, καθώς και συζήτηση ιδεών και ερωτήσεων. Το Εργαστήριο βασίζεται στις διαλέξεις και τα βιβλία του Swami Rama και του Swami Veda Bharati, ιδιαίτερα στα τρία βιβλία του Swami Rama-- Sacred Journey: Living Purposefully, Dying Gracefully, Love Whispers και The Ancient Traveler: Writings on Love—και ένα βιβλίο του Dr. Usharbudh Arya (Swami Veda Bharati), Meditation and the Art of Dying.

# Το Εργαστήριο θα δοθεί στα Αγγλικά και θα μεταφράζεται άμεσα στα Ελληνικά.
# Απευθύνεται σε ενήλικες, ιδιαίτερα δε σε δασκάλους.
# Μεταξύ των διαλέξεων θα γίνονται πρακτικές χαλάρωσης για την yoga nidra, γι’ αυτό θα χρειαστείτε ένα χαλάκι της γιόγκα, ένα σκληρό μαξιλάρι και μια κουβέρτα λινή.
# Προτεινόμενη Δωρεά: 100 ευρώ (με την δήλωση συμμετοχής ζητείστε μας τον αριθμό λογ/μού για την κατάθεσή σας). Δηλώσεις κατά προτίμηση έως 30 Απριλίου 2021. Στη συνέχεια θα σας σταλεί και ο κωδικός σύνδεσης zoom.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία

Η Swami Radha Bharati: είναι μαθήτρια του Swami Rama των Ιμαλαΐων από το 1970 και μυήθηκε από τον Swami Veda Bharati το 2007. Σήμερα υπηρετεί σαν Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του Άσραμ Swami Rama Sadhaka Grama στο Rishikesh, στην Ινδία. H Swami Radha ορίστηκε να δίνει μύηση σε μάντρα και υπηρετεί το AHYMSIN Adhyatma Samiti, ή την Πνευματική Επιτροπή.
Έχει ΜΑ στην Συγκριτική Φιλοσοφία και στις Δημόσιες Σχέσεις από το Humphrey Institute. Ήταν Λέκτορας της Φιλοσοφίας και Ηθικής στο Πανεπιστήμιο της Χαβάη και σε άλλα κολλέγια και εργάστηκε στην Ανάπτυξη Πολιτικής στην κυβέρνηση της Πολιτείας της Μινεσότα. Σήμερα διδάσκει διεθνώς στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και την Ασία

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΣ
Η χαρά και η ευτυχία εξαρτώνται από ΕΜΕΝΑ.
30, 31 Οκτωβρίου 2020 και 1η Νοεμβρίου, από Παρασκευή 17.30 έως Κυριακή 17.30
στο Προσκοπικό Κέντρο Αγίου Ανδρέα, Δήμος Μαραθώνα, Αττική.


Ο Κώστας Φωτεινός έλεγε, ένα χρέος έχουμε στη ζωή μας, να είμαστε ευτυχισμένοι. Είμαστε; Ή μήπως αφήσαμε την ευτυχία μας κάπου στα παιδικά μας χρόνια; Και οι μεγάλοι δάσκαλοι της Γιόγκα, ο Swami Rama και ο Swami Veda Bharati μας θυμίζουν συνεχώς ότι η χαρά και η ευτυχία δεν εξαρτώνται από τα γεγονότα και τις συνθήκες της ζωής, αλλά μόνο από μας, από τον τρόπο που σκεφτόμαστε.

Ίσως, αν το θελήσουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας, να καταφέρουμε να μην μας ταράζουν πια τα όποια γεγονότα προβλέπει η ζωή του καθενός μας. Η Σιωπή θα αρχίσει να μας αποκαλύπτει όλα μυστικά της, όχι μόνο σε σχέση με την ψυχική μας διάθεση αλλά επίσης, τροφοδοτώντας μας με ενέργεια και δυναμώνοντας το μεταβολισμό και το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Στη διάρκεια αυτών των ημερών, θα κάνουμε Χάθα γιόγκα, Ασκήσεις Ζωτικής Ενέργειας μέσω Αναπνοής, Διαλογισμό καθιστό και με περπάτημα, Διαλογισμό και Γιόγκα στη θάλασσα, ελεύθερο κολύμπι, όλα αυτά σε σιωπή. Μοναδικές εμπειρίες! Θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Συντονίζει η Σοφία Φώτεινα – Χατζηκοκόλη

Προτεινόμενη Δωρεά: 150 ευρώ/άτομο (Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται η διαμονή σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο με μπάνιο) με τρία χορτοφαγικά γεύματα την ημέρα σε δικιά σας σκηνή 135 ευρώ, με τρία χορτοφαγικά γεύματα την ημέρα

Αυτό το ποσό ισχύει αν δηλώσετε μέχρι τέλος Αυγούστου, ή 170 ευρώ και 155 αντίστοιχα, αν δηλώσετε από 1/9 έως 10/9/2020.

Τα χρήματα θα επιστραφούν στο ακέραιο αν ακυρώσουμε εμείς το σεμινάριο. Με την δήλωση συμμετοχής, θα σας στείλουμε τον λογαριασμό κατάθεσης, το πρόγραμμα, ενημέρωση για το τι χρειάζεται να έχετε μαζί σας και για την μετακίνησή σας.

Έναρξη εργαστηρίων του Καφέ Σχολειού και της Himalayan Yoga
Φίλοι μας,
σας ενημερώνουμε ότι αυτήν την εβδομάδα 15 Ιουνίου 2020, ξεκινούν να λειτουργούν όλα τα Εργαστήρια του Καφέ Σχολειού και της Himalayan Yoga.

Ενημερώστε μας εγκαίρως για την παρουσία σας γιατί οι ομάδες μας θα είναι ολιγομελείς, και θα λειτουργήσουν με όλες τις ενδεδειγμένες προφυλάξεις. Συγχρόνως, θα συνεχίσουν οι συναντήσεις της γιόγκα διαδικτυακά.

Εκτάκτως, την Δευτέρα 22 Ιουνίου, 19.00-21.00, θα κάνουμε μια ενημέρωση μέσω skype, σχετικά με την «Ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας» σαν πρόληψη για οποιαδήποτε ασθένεια, αλλά και για τον Covid19. Απευθυνόμαστε σε όλους τους ενήλικες και ιδιαίτερα σε γονείς και δασκάλους. Δηλώστε τη συμμετοχή σας τουλάχιστον 2 μέρες νωρίτερα, δίνοντάς μας το όνομα skype σας και το τηλέφωνό σας για να σας συμπεριλάβουμε στους συμμετέχοντες. Θα σας καλέσουμε 10 λεπτά πριν την έναρξη.

Σας περιμένουμε,
Από τη γραμματεία

Γράμμα για Γονείς Σχολείου της Φύσης και Big Bang
Φίλοι γονείς του Σχολείου της Φύσης,

Χαρά όλων μας που ξεκινήσαμε να δουλεύουμε μαζί με τα παιδιά μας.

Σκεφτήκαμε, λοιπόν, πώς είναι μια καλή στιγμή και ευκαιρία να αφιερώσουμε λίγο χρόνο και για την προσωπική μας ανάπτυξη.

Έτσι, οργανώνουμε, το Καφέ Σχολειό, μια δίωρη συνάντηση με θέμα «Γονείς, οι πρώτοι διδάξαντες» μέσω skype, για να «παρατηρήσουμε»

• ποιες αλλαγές ζήσαμε, μέσα μας κυρίως αλλά και έξω μας,
• τι μάθαμε από την εμφάνιση του covid19, πώς, αν άλλαξε η ζωή μας,
• πώς μπορούμε να κάνουμε τις αλλαγές που εμείς επιθυμούμε
• πώς μπορούμε να δυναμώσουμε το ανοσοποιητικό μας προληπτικά για να αποφεύγουμε σωματικές και ψυχικές ευαισθησίες.
• ο ρόλος της αναπνοής και η επαφή με τη φύση
• «υπηρεσία» προς τον άνθρωπο
• διδάσκω αυτό που είμαι

Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση.

Αυτή η συνάντηση απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται, ανεξάρτητα αν έχουν παρακολουθήσει τα Εργαστήρια της Αυτογνωσίας και Αυτοπραγμάτωσης του Κώστα Φωτεινού. O Κώστας Φωτεινός είναι ο εμπνευστής της μεθόδου Καφέ Σχολειό, αρχικά σαν Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, την εφάρμοσε στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο του Μοντρεάλ στην έδρα Μεθόδων Αγωγής στην Εκπαίδευση, και την λειτουργούμε στην Ελλάδα στο Καφέ Σχολειό, εδώ και 40 χρόνια. Καφέ Σχολειό είναι ο χώρος αλλά και η μέθοδος, ιδιαίτερα «Η Παιδεία του Βάθους» από την οποία η Βέτα Γεωργιάδου εύχεται να εμπνέονται και να εκπαιδεύονται Γονείς και Δάσκαλοι του Σχολείου της Φύσης και του Big Bang.

Ημερομηνία συνάντησης: Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020, από 19:00-21:00
Συντονίζει: Σοφία Φώτεινα- Χατζηκοκόλη

Παρακαλούμε δηλώστε το ενδιαφέρον σας, δίνοντας το όνομα skype σας και το τηλέφωνό σας, το αργότερο δύο ημέρες πριν τη συνάντηση, για να σας συμπεριλάβουμε στην κλήση της ομάδας και να σας καλέσουμε 10 λεπτά πριν την έναρξη (18:50) της εκδήλωσης «Γονείς, οι πρώτοι διδάξαντες».

Με εκτίμηση για το έργο σας και με την αγάπη μου,

Σοφία Φώτεινα

Σας προσκαλούμε σε ένα Σεμινάριο με την Swami Radha Bharati, Ζώντας με σκοπό, Πεθαίνοντας με χάρη
Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου 2020, 10:00 με 17:00
Ανάμεσα στις διαλέξεις θα δοθούν καθοδηγούμε- νες πρακτικές shavasana.

Από τον τίτλο αυτού του Σεμιναρίου συνεπάγε- ται ότι χρειάζεται να έχουμε έναν σκοπό στη ζωή μας. Όλοι μας έχουμε άμεσους στόχους γιατί χρειάζεται να ικανοποιήσουμε την ανάγκη μας για φαγητό, κατάλυμα και για αυτοσυντήρηση. Είναι συνηθισμένο να έχουμε πολλές επιθυμίες σε σχέση με αυτές τις ανάγκες που ξεπερνούν τις βασικές. Οι προσπάθειές μας να ικανοποιήσουμε παρόμοιες ανάγκες αναλώνουν τον περισσότερό μας χρόνο και την προσοχή μας. Αλλά ζούμε σε έναν κόσμο αλλαγών: οι σχέσεις αλλάζουν, οι δουλειές σταματούν, υπάρχουν πολλές απώλειες, θέματα υγείας και θάνατος αγαπημένων. Κάθε ένα από αυτά απειλεί την αίσθηση της ευεξίας και δημιουργεί δραματικές αλλαγές στα συναισθήματά μας.

Κι έρχεται η ώρα που σκεπτόμαστε, «Πρέπει να υπάρχει και κάτι άλλο στη ζωή, δεν μπορεί να είναι μόνο αυτό!» Διερωτόμαστε: «Τι νόημα έχει; Πού μας οδηγεί αυτό;» Και μη βρίσκοντας απαντήσεις στα συνηθισμέν μέρη ξεκινάμε να ψάχνουμε μέσα μας για απαντήσεις στα ερωτήματα της ζωής.

Για καθοδήγηση σε αυτήν την εσωτερική αναζήτηση ανατρέχουμε στις διδασκαλίες του Swami Rama στο βιβλίο του: Sacred Journey: Living Purposefully, Dying Gracefully (Ιερό Ταξίδι: Ζώντας με σκοπό, Πεθαίνοντας με χάρη). Θα συζητήσουμε την ανάγκη για αυτο-διερεύνηση και στοχασμό των διδασκαλιών για να καταλάβουμε τι πρέπει να αλλάξουμε ή σε τι να ασκηθούμε στη ζωή αν θέλουμε να προοδεύσουμε προς την εσωτερική ειρήνη. Θα σκεφτούμε πώς ζώντας με σκοπό, με αυτόν τον τρόπο, σχετίζεται με το να πεθάνουμε με χάρη.

Το Σεμινάριο θα γίνει στα Αγγλικά και θα μεταφράζεται στα Ελληνικά.
Προτεινόμενη Δωρεά: 120 ευρώ
Περιλαμβάνεται χορτοφαγικό γεύμα, χυμοί, τσάι, κέικ

Την Πέμπτη 7 Μαΐου, θα σας περιμένουμε για satsang (συνάντηση γνωριμίας) από τις 19:00-21:00 για να συναντήσετε και να συζητήσουμε με θέμα: «Το Σημαντικό Μέρος της Συμπεριφοράς σου είναι πόσο Αγαπάς» με μία από τις σοφές δασκάλες της παράδοσης των Ιμαλαΐων,) με την αγαπημένη μας Swami Radha Bharati και για να γευτούμε ένα ελαφρύ δείπνο μαζί της.

Ελεύθερη Συμμετοχή, δωρεές δεκτές

Η Swami Radha μας είπε:
Έχουμε μάθει ότι θα πρέπει να αγαπάμε ο ένας τον άλλο και διδάσκουμε το ίδιο και στα παιδιά μας. Αλλά τί λέμε στην πραγματικότητα στον εαυτό μας να κάνει; Τι αντιλαμβάνεστε με τη λέξη αγάπη; Και γιατί πρέπει να αγαπάμε τους άλλους;

Για απαντήσεις στρεφόμαστε στον Swami Rama και τον Swami Veda που σε κάθε μία διάλεξή τους, σε κάθε ένα από τα βιβλία τους περιλάμβαναν διδασκαλίες για την αγάπη. Δεν δίδαξαν μόνο να ασκούμε την αγάπη με τις σκέψεις, τις πράξεις και το λόγο, αλλά επίσης πώς να καταλαβαίνουμε και να εργαζόμαστε πάνω στα διάφορα εμπόδια και τις αντιστάσεις που συναντούμε μέσα μας.

*Ο τίτλος αυτής της διάλεξης ανήκει στον Swami Rama.

από την "εργαλειοθήκη" του Κώστα Φωτεινού
Σας περιμένουμε την Κυριακή 1η Μαρτίου από 17:00-20:00 για να μοιραστούμε ένα μέρος από την «εργαλειοθήκη» του Κώστα Φωτεινού.

1) Πώς να λύνουμε τις συγκρούσεις στην ζωή μας.
2) Πώς να βγαίνουμε από τα διλήμματα
3) Πώς να ερχόμαστε σε επαφή με τον εσωτερικό μας εαυτό
4) 12 τρόποι με τους οποίους χαλάμε τις σχέσεις μας

Προτεινόμενη δωρεά : 30 ευρώ

Summer Camp Invitation
Αγαπητοί Γονείς του Καφέ Σχολειού και της Himalayan Yoga της Ελλάδας

Με πολλή αγάπη και χαρά σας καλούμε σε Καλοκαιρινή Κατασκήνωση Γιόγκα για Οικογένειες από τις 23 έως τις 30 Ιουλίου 2020 που οργανώνεται στην Ελλάδα, στον Άγιο Ανδρέα, Νέα Μάκρη, στο χώρο των Ελλήνων Πρόσκοπων, από την AHYMSIN (ASSOSIATION OF HIMALAYAN YOGA MEDITATION SOCIETIES INTERNATIONAL), Διεθνή Εταιρεία της Γιόγκα των Ιμαλαΐων, που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΑΦΕ ΣΧΟΛΕΙΟ-HIMALAYAN YOGA MEDITATION OF HELLAS.

Απευθυνόμαστε σε σας, αλλά μπορείτε να μοιραστείτε αυτήν την πληροφορία με φίλους σας που μπορεί να ενδιαφέρονται. Σας επισυνάπτουμε περισσότερες πληροφορίες.

Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς τους Έλληνες, γιατί χωρίς να ταξιδέψουμε μακριά θα έρθουμε σε επαφή με οικογένειες της Himalayan Yoga από όλην την Ευρώπη και όχι μόνο. Η κοινή γλώσσα θα είναι τα Αγγλικά.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα εδώ και καταθέστε το αντίστοιχο ποσό πριν από τις 15 Μαρτίου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες και για το αναλυτικό προγράμμα πατήστε εδώ.
Επίσης πατήστε εδώ για να δείτε το φυλλάδιο μας.

Στη διάθεσή σας για διευκρινήσεις, Σοφία Φώτεινα +30 6937122768 (WhatsApp) και info@himalayanyoga.gr Με αγάπη και σεβασμό για το έργο σας σαν γονείς

Η Οργανωτική Επιτροπή
Σοφία Φώτεινα-Χατζηκοκόλη ΕΛΛΑΔΑ
(“Καφέ Σχολειό-Himalayan Yoga Meditation of Hellas” Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) και
Francine Kuo; ΤΑΊΒΑΝ, -Uta Bisseswar; ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Antonella Panzani; ΙΤΑΛΙΑ- Ilaria Sarri; ΙΤΑΛΙΑ
Anna Mezosi; ΟΥΓΓΑΡΙΑ- Kata Csuba; ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Burcu Uysal; ΤΟΥΡΚΙΑ - Monica Farina; ΙΤΑΛΙΑ
Carol Crenshaw; ΗΠΑ - Charles Crenshaw; ΗΠΑ
Alan Richard; ΕΛΒΕΤΙΑ -Maria Miguel Ribeiro; ΕΛΒΕΤΙΑ
Debora Ghiraldelli; ΙΤΑΛΙΑ - Pandit Priyadarsan; Mina Bhatt ΚΑΝΑΔΑ

Σεμινάριο Υπερ-συνειδητού Διαλογισμού
από τους Charles και Carol Crenshaw
Αυτό το σεμινάριο διαλογισμού, για νέους ή έμπειρους, θα κινηθεί ανάμεσα στα βασικά και στα μέσα και μεθόδους εμβάθυνσης και διαδικασίες εκλεπτυσμένου διαλογισμού.

Συμπεριλαμβάνει θεωρία καθώς και πρακτική.

Τα θέματα θα περιλαμβάνουν: τα ευεργετήματα του διαλογισμού, δουλειά σε βάθος πάνω στις τεχνικές χαλάρωσης και αναπνοής, ο εγκέφαλος και ο διαλογισμός, μοντέλα του νου, η χρήση του μάντρα, εμπόδια στην πρακτική και πώς να τα ξεπεράσουμε και πώς να βάλουμε όλην αυτήν τη γνώση μαζί.

Σαββατοκύριακο 7 και 8 Δεκεμβρίου 2019, 10:00-18:00


Φορέστε άνετα ρούχα, Θα προσφέρουμε τσάϊ και ελαφρά γεύματα.
Προτεινόμενη Δωρεά: 120 ευρώ.


Πρόγραμμα

Σάββατο
10:00-11:15:   Τι είναι ο διαλογισμός; Ποια είναι τα οφέλη; Ησυχασμός και Μυστικισμός.
11:30-12:45:   Τα 5 στρώματα (koshas)/ Επίπεδα χαλάρωσης/Άσκηση Διαλογισμού
12:45-13:45:   Φαγητό
13:45-15:00:   Η δύναμη της αναπνοής: τα βασικά της αναπνοής/ Στρες και Αναπνοή/Οφέλη της Αναπνοής/ Αναπνευστικές ασκήσεις.
15:15-14:30:   Μοντέλα του Nου/ Αναπνοή-Χαλάρωση-Aσκηση Διαλογισμού/ Nadi Shodanam.
14:45-18:00:   Πέντε πεδία του νου/Διαλογισμός με Ενσυναίσθηση της Αναπνοής

Κυριακή

10:00-11:15:   Στάσεις (Άσανα) για τον διαλογισμό
11:30-12:45:   Διαλογισμός με μάντρα-Θεωρία και πράξη/ Τι είναι η μύηση σε Μάντρα;
12:45-13:45:   Φαγητό
13:45-15:00:   Εμπόδια στο Διαλογισμό και οι επιδράσεις τους
15:15-14:30:   Swara Yoga
14:45-18:00:   Μέθοδοι για να βαθύνουμε τον Διαλογισμό μας/ Εγκαθιδρύοντας την καθημερινή άσκηση/ Τελικές ερωτήσεις.

Sangha
Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, το βράδι στις 18:00-20:00, στη βραδιά που κατά τα Ινδικά έθιμα είναι αφιερωμένη στο να είμαστε συντροφιά με τους Δασκάλους μας, η Carol και ο Charles Crenshaw θα κάνουν μια εισαγωγή στο σεμινάριό τους «Υπερσυνειδητός Διαλογισμός», και θα μιλήσουν για τους ίδιους και για τη ζωή τους με τον Swami Rama.

Όπως συνήθως, θα ακολουθήσει ελαφρύ βραδινό.
Ελεύθερη Είσοδος. Δωρεές δεκτές.
BAZZAR
Φίλοι μας,
Σας προσκαλούμε στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι που διοργανώνει το «Καφέ Σχολειό- Himalayan Yoga Meditation of Hellas» ΑΜΚΕ (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) για την Ολιστική Ανάπτυξη του Ανθρώπου, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018, από τις 10:00- 22:00 στο χώρο που έχει την καλοσύνη να μας παραχωρήσει ο Δήμος Χαλανδρίου στην οδό Παπάγου 7, Χαλάνδρι, στον 2ο όροφο.

ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ «Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ»

Στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι θα βρείτε:
Χειροποίητα γούρια, κοσμήματα, αρωματικά χώρου, σπιτικά γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, γλυκά, λεμοντσέλο κτλ.
Βιβλία των εκδόσεων «Καφέ Σχολειό» σε ειδική τιμή.
Προσφορές από φιλικά καταστήματα και εταιρείες, από όπου μπορείτε να διαλέξετε κάποια από τα δώρα σας για τους αγαπημένους σας.

Επίσης, 11:00-12:00 Γιόγκα για ενήλικες, 12:00-13:00 Γιόγκα για παιδιά
20:00-21:00 δραματοποίηση του παραμυθιού του Κώστα Φωτεινού ΤΟΥ ΚΟΚΟΡΑ ΤΑ ΠΑΘΗ
(που μας αποκαλύπτει ποια είναι η πραγματική δύναμη του ανθρώπου) με συνοδεία μουσικής, για παιδιά και για όσους έμειναν παιδιά, από τους: «Μουσικές Αφηγήσεις» : Ι. Ζαχαρέλης, Δάσκαλος, κιθάρα, Α. Λούκαρη, νηπιαγωγός, αφήγηση


Την Κοινωνική Κουζίνα «Ο άλλος Άνθρωπος» φαγητό για όλους
Συντονίζει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος
Η ιδέα της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» είναι μια κίνηση αλληλεγγύης και ένδειξης αγάπης προς τους συνανθρώπους μας, με την ελπίδα να αφυπνιστούν συνειδήσεις και να γίνουν κι άλλες παρόμοιες δράσεις από άλλους ανθρώπους και ομάδες. Δεν κάνουμε «φιλανθρωπία» ούτε «ελεημοσύνη» με τη σημερινή έννοια των λέξεων. Μαγειρεύουμε ζωντανά, τρώμε όλοι μαζί! Ένα γεύμα με συνανθρώπους μας στο δρόμο.

ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΙΩΣΕΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΦΑΓΗΤΟ, ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ 12:00-14:00 ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ 14:00-16:00.
Παρακαλούμε δηλώστε μας το ενδιαφέρον σας (6937122768).


"ΚΑΦΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩΣΤΑΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ - HIMALAYAN YOGA MEDITATION OF HELLAS" AMKE
Σας περιμένουμε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 στον καινούριο μας χώρο.

Θα είμαστε ανοιχτά από τις 17:00 έως τις 22:00.
Για όσους θα ήθελαν να γνωρίσουν τα νέα προγράμματά μας:

Η Σοφία Φώτεινα-Χατζηκοκόλη, ολιστική θεραπεύτρια, με τους παλιούς συνεργάτες, Άννα Ζαχαροπούλου, Παναγιώτη Φώτεινα-Βοϊνά και Τζούλη Δουφέκα θα παρουσιάσουμε όλες τις δραστηριότητες και τη θεωρία του Καφέ Σχολειού.

Θα συνεχίσουμε με την παρουσίαση της "Himalayan Yoga Meditation of Hellas".

Η Έλενα Δασκαλοπούλου, ειδικός στο ιατρικό τατουάζ, θα παρουσιάσει πώς γίνεται το ιατρικό τατουάζ σε γυναίκες μετά από μαστεκτομή και για ποιο λόγο το συνιστούμε.

Η Παρή Δεσύπρη, θεραπεύτρια, θα παρουσιάσει το Αγιουρβεδικό Μασάζ (και άλλα)

H Ελένη Θεωνά, ενεργειακή θεραπεύτρια, θα παρουσιάσει την ενεργειακή θεραπεία με τη μέθοδο "Body Mirror Healing" του Martin Brofman.

Και βέβαια, όπως πάντα, με τροφή όχι μόνο για το πνεύμα αλλά και για το σώμα, με τις υπέροχες γεύσεις που ετοιμάζουμε όλοι με πολλή αγάπη.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 210 8670424, 6937122768
Διεύθυνση: Θεσσαλονίκης 12, Χαλάνδρι 15234, Αθήνα, Μετρό Αγ. Παρασκευή, πίσω από τον Σκλαβενίτη.

Εργαστήριο Hatha Yoga και Φιλοσοφίας της Hatha Yoga, σύμφωνα με τις αυθεντικές διδαχές της Παράδοσης της Himalayan Yoga.
από τον Pandit Priyadarshan (Pierre Lefebvre)
Αυτό το Εργαστήριο θα προσφέρει μια συνολική επισκόπηση της φιλοσοφίας και πρακτικής της Hatha Yoga όπως την προσεγγίζει η αυθεντική γενεαλογία της Παράδοσης της Himalayan Yoga. Εναλλάσσοντας ανάμεσα σε θεωρία και πρακτική εφαρμογή, τα βασικά στοιχεία της πρακτικής της Hatha Yoga και η σύνδεσή τους με τις άλλες θεωρήσεις ενός ευρύτερου συστήματος της Γιόγκα, θα δουλευτούν με συστηματικό τρόπο. Αυτά τα Σεμινάρια θα ωφελήσουν αυτούς που μόλις ξεκίνησαν στο μονοπάτι της Γιόγκα όσο και αυτούς που είναι ήδη εξασκημένοι στην πρακτική και επιθυμούν να εμβαθύνουν στην κατανόησή των επιμέρους λεπτομερειών της πρακτικής της Hatha Yoga στο ευρύτερο παγκόσμιο πλαίσιο της Γιόγκα.

Σημειώστε τις ημερομηνίες και δηλώστε τη συμμετοχή σας το νωρίτερο δυνατόν.

Το Εργαστήρι θα γίνει στα Αγγλικά με απευθείας μετάφραση στα Ελληνικά.

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, 18.00-20.00 και Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Οκτωβρίου, 10.00-17.00

Προτεινόμενη δωρεά: 110 ευρώ.

Εργαστήρι Ινδικής Μαγειρικής
Αισθανόμαστε τυχεροί που η αγαπημένη Mina Lefebvre, γεννημένη και μεγαλωμένη στην Ινδία κάτοικος Καναδά τα τελευταία χρόνια, θα μοιραστεί μαζί μας βασικές γνώσεις γύρω από την εμπειρία της στην Ινδική κουζίνα την

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, από τις 18.00-20.00

Σε αυτό το Εργαστήρι Παραδοσιακής Ινδικής μαγειρικής, θα μοιραστεί μαζί μας τα ουσιώδη στοιχεία της σπιτικής χορτοφαγικής κουζίνας της Βόρειας Ινδίας και με ποιόν τρόπο μπορούμε να υιοθετήσουμε απλές συνταγές ώστε να ενσωματώσουμε τα αγαπημένα μας λαχανικά.

Κυρίες και Κύριοι, ελάτε να πειραματιστείτε με τη φαντασία σας και τις εξωτικές γεύσεις!

Το εργαστήριο θα μεταφράζεται απευθείας στα Ελληνικά.

Προτεινόμενη Δωρεά: 25 ευρώ

Satsang
Μετά το τέλος αυτού του Εργαστηρίου, προσκαλείστε να παραμείνετε ως τις 22.00 για ένα Satsang (γνωριμία με τον Pandit Priyadarshan) και να δοκιμάστε Ινδικά και Ελληνο-μεσογειακά εδέσματα. Μπορείτε να προσκαλέσετε και τους φίλους σας.

Δωρεάν συμμετοχή, κάθε δωρεά ευπρόσδεκτη.

Ο Swami Ritavan Bharati στην Ελλάδα
Έχω τη χαρά να σας ενημερώσω ότι ο Swami Ritavan Bharati, που ορίστηκε από τον Swami Veda Bharati σαν συνεχιστής του έργου του, πνευματικός σύμβουλος, διευθυντής του Άσραμ Swami Rama Sadhaka Grama και Sadhana Mandir στο Rishikesh της Ινδίας και συντονιστής των κέντρων "Himalayan Yoga Meditation Societies International" ( AHYMSIN) θα βρίσκεται στην Αθήνα καλεσμένος από το "Καφέ Σχολειό-Himalayan Yoga Meditation of Hellas", από τις 13 έως τις 27 Ιουνίου 2018.

Στη διάρκεια αυτή θα γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

α.) # Σάββατο 16/6 11:00-12:30 Τα παιδιά της «Γιόγκα για παιδιά 6-9 ετών» του ετοιμάζουν υποδοχή έκπληξη. Καλεσμένοι και οι γονείς.

β.) #.Σάββατο 16/6 19:00-21:00 η παρουσίαση του καινούριου βιβλίου που μεταφράστηκε για τις Εκδόσεις Καφέ Σχολειό, «Κουνταλίνι, ήσυχη ή σε κίνηση;» τουSwami Veda Bharati [παρουσίαση, ομιλία του Swami Ritavan Bharati και υπογραφή των βιβλίων] και Ινδικός χορός από την Dr. Prakriti Bhaskar από την Παράδοση των Ιμαλαΐων, πάνω στο θέμα της Kουνταλίνι. Αυτή η συνάντηση θα γίνει στο Κολλέγιο Aegean, Πανεπιστημίου 17, Αθήνα

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ, απαραίτητη δήλωση συμμετοχής (210 8670424, 6937122768)

γ) #.Την Κυριακή 17/6, 18:00-21:30 Σεμινάριο για γονείς και δασκάλους στο "Καφέ Σχολειό-Himalayan Yoga of Hellas" Θεσσαλονίκης 12, Χαλάνδρι, με θέμα: «Αναθρέφοντας οικογένειες με πνευματικές αξίες». και Επίσημα Εγκαίνια του χώρου Προτεινόμενη δωρεά 30 ευρώ με την δήλωση συμμετοχής έως 5/6.

Παρακαλούμε συμπληρώστε την Αίτηση Συμμετοχής και στείλτε την στο hymhellas@cafeecole.gr ή info@cafeecole.gr

δ) #.Πέμπτη 21/6 4η Γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας της Γιόγκα. Open House’’, 17:30-21:30 Γιόγκα με την Σοφία Φώτεινα και Διαλογισμός με τον Swami Ritavan Bharati, Ακολουθεί συζήτηση μαζί του και ελαφρύ βραδινό.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ. Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής

ε) #.Την Παρασκευή 22/6, από 18:00 έως 20:00 και το Σαββατοκύριακο 23+24/6, 10:00-17:30 στο "Καφέ Σχολειό-Himalayan Yoga of Hellas" Θεσσαλονίκης 12, Χαλάνδρι, Σεμινάριο «Κουνταλίνι, ήσυχη ή σε κίνηση;». Προτεινόμενη Δωρεά 110 ευρώ

Δηλώσεις συμμετοχής και προκαταβολή 60 ευρώ έως 5 Ιουνίου. Παρακαλούμε διαβάστε τις πιο κάτω πληροφορίες, συμπληρώστε την Αίτηση Συμμετοχής και στείλτε την στο hymhellas@cafeecole.gr ή info@cafeecole.gr

Για δηλώσεις συμμετοχής ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία είμαστε στη διάθεσή σας.
# ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΒΕΒΑΙΏΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛOYΘΗΣΗΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΝ.
# ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Με την αγάπη μου,
Σοφία Φώτεινα-Χατζηκοκόλη
Σας περιμένουμε στην κοπή της πίτας μας
Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 θα κόψουμε την πίτα της χρονιάς στις 20:30 και σας περιμένουμε, παλιούς και καινούριους φίλους και βέβαια με χαρά να γνωρίσουμε και τους δικούς σας φίλους που θα έρθουν μαζί σας και να ανταλλάξουμε τα νέα μας.

Στη συνέχεια της συνάντησης από τις 22:00 έως τις 23:00 θα λάβουμε μέρος στον Παγκόσμιο Διαλογισμό της Πανσέληνου όπου συμμετέχουν χιλιάδες άνθρωποι την ίδια ώρα από όλα τα μέρη του κόσμου. Γι’ αυτό η δύναμη της ενέργειας και τα οφέλη είναι μεγάλα.
Όσοι δεν μπορείτε να παρευρεθείτε μπορείτε να διαλογιστείτε μαζί μας από το σπίτι σας, κι αν χρειάζεστε, ζητείστε μας να σας δώσουμε οδηγίες για τον διαλογισμό.

Παρακαλούμε ενημερώστε μας για την συμμετοχή σας στο 210 8670424 ή 6937122768

Σας περιμένουμε με πολλή αγάπη,
Σοφία Φώτεινα-Χατζηκοκόλη και συνεργάτες

"ΚΑΦΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩΣΤΑΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ - HIMALAYAN YOGA MEDITATION OF HELLAS"
Ξεκινάμε Ανανεωμένοι! Ανοίγουμε!
Σας περιμένουμε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 στον καινούριο μας χώρο.

Θα είμαστε ανοιχτά από τις 17:00 έως τις 22:00.
Για όσους θα ήθελαν να γνωρίσουν τα νέα προγράμματά μας,

στις 18:00, οι «Μουσικές Αφηγήσεις», ο Γιάννης Ζαχαρέλης (Μουσική αφήγηση με κιθάρα) και η Αγγελίνα Λούκαρη (Νηπιαγωγός-Αφηγήτρια) θα διηγηθούν « Του Κόκορα τα Πάθη» του Κώστα Φωτεινού στα παιδιά από 3 έως 103 ετών.

στις 18:30, η Ελένη Θεωνά, ενεργειακή θεραπεύτρια, θα παρουσιάσει την ενεργειακή θεραπεία με τη μέθοδο "Body Mirror Healing" του Martin Brofman,

στις 19:00, η Παρή Δεσύπρη, θεραπεύτρια, θα παρουσιάσει το Αγιουρβεδικό Μασάζ (και άλλα)

στις 19:30, η Έλενα Δασκαλοπούλου, ειδικός στο ιατρικό τατουάζ, θα παρουσιάσει πώς γίνεται το ιατρικό τατουάζ σε γυναίκες μετά από μαστεκτομή και για ποιο λόγο το συνιστούμε.

στις 20:00, η Σοφία Φώτεινα-Χατζηκοκόλη, ολιστική θεραπεύτρια, με τους παλιούς συνεργάτες, Άννα Ζαχαροπούλου, Παναγιώτη Φώτεινα-Βοϊνά και Τζούλη Δουφέκα θα παρουσιάσουμε όλες τις δραστηριότητες και τη θεωρία του Καφέ Σχολειού.

Θα τελειώσουμε με την παρουσίαση της "Himalayan Yoga Meditation of Hellas" και βέβαια, όπως πάντα, με τροφή όχι μόνο για το πνεύμα αλλά και για το σώμα, με τις υπέροχες γεύσεις που ετοιμάζουμε όλοι με πολλή αγάπη.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 210 8670424, 6937122768
Διεύθυνση: Θεσσαλονίκης 12, Χαλάνδρι 15234, Αθήνα, Μετρό Αγ. Παρασκευή, πίσω από τον Σκλαβενίτη.