ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
40 χρόνια καφέ-σχολειό
Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, γιορτάσαμε τα 40 χρόνια λειτουργίας στην Ελλάδα του «Καφέ Σχολειό – Κώστας Φωτεινός». Ήταν μια μέρα συγκινητικών αναμνήσεων, πληροφόρηση για τα χρόνια που πέρασαν μετά το πέρασμα του δασκάλου μας Κώστα Φωτεινού και ανακοίνωση των ονείρων μας για το άμεσο μέλλον. Την δημιουργία ενός Διεθνούς Πνευματικού Χωριού, κάπου κοντά στο αεροδρόμιο και στη θάλασσα.

Την ίδια μέρα έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου από τις Εκδόσεις Καφέ Σχολειό «Οι Ρίζες του Ανθρώπου είναι στον Ουρανό, Κοάν και Ρητά του Κώστα Φωτεινού» και παίχτηκε το παραμύθι για όσους έμειναν παιδιά, του Κώστα Φωτεινού «Του Κόκορα τα Πάθη», , από τους «Μουσικές Αφηγήσεις»: την Αγγελίνα Λούκαρη, νηπιαγωγό (αφήγηση) και τον Γιάννη Ζαχαρέλλη, μουσικό (συνοδεία κιθάρας και στοίχοι).

Ακολούθησε φαγητό.

Tα έσοδα από την πώληση των βιβλίων διατέθηκαν ήδη -σε 3 οικογένειες πληγέντων από τη φωτιά στο Μάτι - δύο με μικρά παιδιά που καταστράφηκε το σπίτι τους και μια όπου νέος ηλικίας 30 ετών έχει σοβαρότατα εγκαύματα.

Μας συγκίνησε ιδιαίτερα που κάποια από τα παιδιά ηλικίας 9-11 ετών που συμμετέχουν στις ομάδες της γιόγκα, ακούγοντας την πρόθεσή μας να βοηθήσουμε οικογένειες με παιδιά από τους πληγέντες στη φωτιά στο Μάτι, έφτιαξαν κουλουράκια που πουλήθηκαν όλα! για να συμμετέχουν κι εκείνα στην έγνοια μας να είναι όλοι οι συνάνθρωποί μας καλά. Μας δίνουν ελπίδες για το μέλλον.

Ευχαριστούμε όλους όσοι κράτησαν όλα αυτά τα χρόνια το Καφέ Σχολειό στην καρδιά τους.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Χαλανδρίου για την παραχώρηση της αίθουσας στο Κτίριο Κοινωνικής Μέριμνας, Παπάγου 7, στο Χαλάνδρι, και την «Όμορφη Ζωή» και τον Νίκο Αυγερινό για την προβολή της εκδήλωσης, καθώς και τον Χρήστο Κισσατζεκιάν για τις υπέροχες φωτογραφίες του.