Σοφία Φώτεινα - Χατζηκοκόλη και συνεργάτες
Η Σοφία Φώτεινα Χατζηκοκόλη, γεννήθηκε το 1948, είναι ολιστική θεραπεύτρια, από τις παλιότερες μαθήτριες, στενή συνεργάτης και ένα από τα παιδιά του Κώστα και της Μαρίας Φωτεινού, αφιερώθηκε στην ιδέα του Καφέ Σχολειού του οποίου ήταν ιδρυτικό μέλος από το 1978.

Σπούδασε:

Στην Αθήνα από το 1966:
• Διοίκηση επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.),
• Παιδαγωγικά, Σχολή Νηπιαγωγών Αθηνών
• Πλήρη εκπαίδευση στη θεωρία και πράξη του Καφέ Σχολειού, με καθηγητή τον Κώστα Φωτεινό υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου του Μοντρεάλ.
• Εκπαίδευση διευκολυντών στη μέθοδο Κώστας Φωτεινός-Καφέ Σχολειό.
• Εκπαιδεύτηκε στην εθνογραφική έρευνα.
• Ακολούθησε το δάσκαλό της στην πνευματική του πορεία. Εκπαιδεύτηκε από εκείνον στην Ελάχιστη Κίνηση και τη Συνοδεία Θανάτου (Accompagnonage).

Στο Λονδίνο:
• Παιδαγωγικά, με τη Μοντεσσοριανή μέθοδο στο St. Nicolas Training Center.

Στο Παρίσι:
• Παιδαγωγικά, στη μέθοδο Rudolf Steiner για παιδιά προσχολικής ηλικίας στο «Ecole Perceval» Chatou.

Στο Κιότο:
• Κλασικό γιαπωνέζικο χορό (Βuyo) από την Mitsuko Nakata, και αντι-χορό (Butoh) από τον Ono Casua από τον οποίο ο Κώστας Φωτεινός εμπνεύστηκε την Ελάχιστη Κίνηση.

Από το 2009

Στην Ινδία:
• Teacher Training Program στο Swami Rama Sadhaka Grama, Rishikesh, India. (RYT 600): είναι δασκάλα της Γιόγκα (RYT 600), μέντορας στην Himalayan Yoga Tradition, εξουσιοδοτημένη να δίνει μύηση σε μάντρα της Himalayan Tradition και μέλος της Adhyatma Samiti (Πνευματικής Επιτροπής). Συνεργάζεται στο Meditation Project, την απομαγνητοφώνηση και μετάφραση στα Ελληνικά πολλών τύπων Διαλογισμών για τη σταδιακή άσκηση των μαθητευόμενων.

Εργάστηκε:
Ίδρυσε και διηύθυνε τον παιδικό σταθμό "Το Σχολειό μας" που λειτούργησε στη Γλυφάδα με την μέθοδο Καφέ Σχολειό ειδικά διαμορφωμένη για παιδιά.
Παράλληλα, λειτούργησε ομάδες παιδιών δημοτικού που είχαν μαθησιακές δυσκολίες και Σχολή Γονιών.
Στο Καφέ Σχολειό συντόνισε ομάδες αυτογνωσίας, ψυχοθεραπείας, ελάχιστης κίνησης, ομάδες γονιών, εφήβων και παιδιών δημοτικού. Σήμερα συντονίζει μαζί με τους συνεργάτες της όλες τις δραστηριότητες της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας "Καφέ Σχολειό - Κώστας Φωτεινός- Himalayan Yoga Meditation of Hellas".

Διδάσκει
Α.) Παιδεία του Βάθους και Αυτογνωσία-Αυτοπραγμάτωση με την μέθοδο του Κώστα Φωτεινού, «Καφέ Σχολειό», στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και
Β.) Την επιστήμη της Himalayan Yoga Meditation όπως την δίδαξαν οι Δάσκαλοι Swami Rama of the Himalayas και Swami Veda Bharati, disciple of Swami Rama, στην Ελλάδα (Αθήνα και Θεσσαλονίκη), και το εξωτερικό (Ινδία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία). Eίναι δασκάλα της Γιόγκα (RYT 600), accreditation by Yoga Alliance και της CYAI (Council of Yoga Accreditation International), μέντορας στην Himalayan Yoga Meditation, εξουσιοδοτημένη να δίνει μύηση σε μάντρα της Himalayan Tradition και μέλος της Adhyatma Samiti (Πνευματικής Επιτροπής). Συνεργάζεται στο Meditation Project, την απομαγνητοφώνηση και μετάφραση στα Ελληνικά πολλών τύπων Διαλογισμών για τη σταδιακή άσκηση των μαθητευόμενων.

Είναι υπεύθυνη των Εκδόσεων «Καφέ Σχολειό»,
Έχει γράψει το βιβλίο "Η ζωή μας παραμύθι" και άρθρα στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Eπιμελείται τα βιβλία που εκδίδονται και μεταφράζει στα Ελληνικά τα βιβλία των δασκάλων της : Swami Rama of the Himalayas και Swami Veda Bharati, disciple of Swami Rama.

Έχει δύο κόρες και τρία εγγόνια. Θεωρεί εκπαιδευτές της και όλα τα μέλη της οικογένειάς της, άντρες και γυναίκες.
Ονειρεύεται απελευθερωμένους από τη χωριστότητα ανθρώπους να βιώνουν έναν κόσμο γεμάτο αγάπη και συμπάθεια για τον συνάνθρωπο.
Σε αυτά τα πρότυπα στηρίζεται το όνειρό της που αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά : Το Χωριό των Αναζητητών, που ξεκινά φέτος το καλοκαίρι με την διοργάνωση του AHYMSIN Family Summer Camp.

Από το 2014 είναι μέλος του "Συμβουλίου των Ευρωπαίων Γιαγιάδων" και εκπροσωπεί την Ελλάδα.
Χρυσάνθη Φωτεινού Κισατζεκιάν
Την Κυριακή 30 Μαΐου 2021, είναι τα 40 της Χρυσάνθης Φωτεινού- Κισατζεκιάν, στο κοιμητήρι στα Οινόφυτα, όπου βρίσκονται όλοι οι αγαπημένοι της, οι αγαπημένοι μας. Καλό κατευόδιο Χρυσάνθη μας! Καλό δρόμο νάχεις.

Η Χρυσάνθη Φωτεινού Κισατζεκιάν, αδελφή του Κώστα Φωτεινού, γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου. Από το 1960 ζει στην Αθήνα και έχει δυο γιους.

Αποφοίτησε από το Εμπορικό Τμήμα του Immaculate Conception School στο Κάιρο. Στη συνέχεια σπούδασε Δημοσιογραφία, Short Story Writing και Αγγλική Φιλολογία στο Regent Institute of London. Εργάστηκε σαν ιδιαιτέρα γραμματέας Διοίκησης σε μεγάλες πολυεθνικές και ελληνικές εταιρίες.

Παρακολούθησε την πλήρη εκπαίδευση στη θεωρία και πράξη του Καφέ Σχολειού, με καθηγητή τον Κώστα Φωτεινό υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου του Μοντρεάλ. Εκπαιδεύτηκε στην εθνογραφική έρευνα. Ακολούθησε το δάσκαλό της στην πνευματική του πορεία. Εκπαιδεύτηκε από εκείνον στην Ελάχιστη Κίνηση.

Είναι μέλος της ερευνητικής ομάδας του Harry Oldfield, στο Λονδίνο και έχει εκπαιδευτεί στην ενεργειακή φωτογράφηση (Polycontrast Interphase Photography).

Με την καθοδήγηση του δασκάλου της και αδελφού της, επί έξι χρόνια, ερεύνησε και μελέτησε τις τάσεις της Γελωτοθεραπείας ανά τον κόσμο, καθώς και τις συμπεριφορές των κλόουν στα νοσοκομεία. Και κατέληξε σε μια δική της πρωτοποριακή παραλλαγή, στον «κλόουν – αγκαλιά» δίπλα στο κρεβάτι του άρρωστου παιδιού. Εργάστηκε σαν εθελόντρια κλόουν με την ομάδα «ΟΝΑΡ - μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί» προσφέροντας υπηρεσίες και εμπειρία καρδιάς στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και στη «Φλόγα». Συνδιευκόλυνε με την Σοφία Φώτεινα σεμινάρια Γελωτοθεραπείας και Ελάχιστης Κίνησης στον Οργανισμό Κώστας Φωτεινός - Καφέ Σχολειό.

Από τις εκδόσεις Καφέ Σχολειό κυκλοφορούν τα βιβλία της «Και ρώτησα το Δάσκαλο» και «Φαγκάλα, το σπίτι της αγάπης. Ψέματα και αλήθεια είναι όλα παραμύθια» που έγραψε μαζί με τον αδελφό της Κώστα Φωτεινό.

Έλενα Δασκαλοπούλου
Η Έλενα Δασκαλοπούλου είναι απόφοιτος του The American College of Greece - Pierce College το 1989 και απόφοιτος του Marketing από το Southeastern College 1993.

Εχει κάνει όλη την εκπαίδευση του Καφέ Σχολειού και εργάστηκε εθελοντικά στη γραμματεία του Καφέ Σχολειού πάνω από τέσσερα χρόνια.

Από το 2011 έως σήμερα, ασχολείται με το Ιατρικό Τατουάζ, ιδιαίτερα με γυναίκες μετά τον καρκίνο του μαστού, πιστοποιημένη από την Natural Enhancement Permanent Cosmetics, UK. στο Λονδίνο:
Cosmedic ® Areola and Nipple Restoration και Cosmedic ® Scar and Skin Graf Camouflage.
Άννα Δασκαλοπούλου
Η Άννα Δασκαλοπούλου είναι απόφοιτος του The American College of Greece - Pierce College το 1991, και απόφοιτος του τμήματος Secretary Executive του Pierce College το 1994.

Έχει κάνει όλη την εκπαίδευση του Καφέ Σχολειού με την καθοδήγηση του Κώστα Φωτεινού, ήταν ιδιαιτέρα γραμματεύς της Μαρίας Φωτεινού για τα τρία τελευταία χρόνια της ζωής τους

Σήμερα οργανώνει τις ομάδες των παιδιών της Himalayan Yoga Meditation of Hellas.
Παναγιώτης Φώτεινας Βοϊνάς
Ο Παναγιώτης Φώτεινας Βοϊνάς, ένα από τα παιδιά του Κώστα και της Μαρίας Φωτεινού, γεννήθηκε στην Καλαμάτα, είναι παντρεμένος στην Αθήνα κι έχει μια κόρη κι ένα γιο.

Σπούδασε κινηματογράφο - τηλεόραση στη σχολή Χατζίκου.

Παρακολούθησε την πλήρη εκπαίδευση στη θεωρία και πράξη του Καφέ Σχολειού, με καθηγητή τον Κώστα Φωτεινό υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου του Μοντρεάλ, την εκπαίδευση διευκολυντών στη μέθοδο Κώστας Φωτεινός-Καφέ Σχολειό και εκπαιδεύτηκε στην εθνογραφική έρευνα.

Εργάστηκε σε κρατικά και ιδιωτικά κανάλια της τηλεόρασης. Σήμερα εργάζεται σαν οπερατέρ και μοντέρ.

Στο Καφέ Σχολειό εργάζεται σαν συνδιευκολυντής στα εργαστήρια Οικογένειας και Αυτογνωσίας.

Στον Παναγιώτη χρωστάμε το πλήρες βιντεοσκοπημένο αρχείο όλων των εκδηλώσεων του Καφέ Σχολειού.

Άννα Ζαχαροπούλου
Η Άννα Ζαχαροπούλου, ένα από τα παιδιά του Κώστα και της Μαρίας Φωτεινού γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι παντρεμένη και έχει μία κόρη και ένα γιό.

Είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και έχει σπουδάσει κλασσική κιθάρα στο Ωδείο Αθηνών.

Παρακολούθησε την πλήρη Εκπαίδευση στη Θεωρία και Πράξη του Καφέ Σχολειού, με καθηγητή τον Κώστα Φωτεινό υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου του Μοντρεάλ, η οποία περιελάμβανε Αυτογνωσία, Διευκόλυνση σε ομάδα, Συμβουλευτική στις Ανθρώπινες Σχέσεις και Εθνογραφική Έρευνα.

Εργάσθηκε σαν συν-διευκολύντρια στις ομάδες Αυτογνωσίας, Στυλ Ζωής και σε Σεμινάρια.

Επίσης, ήταν υπεύθυνη των εκδόσεων «Καφέ-Σχολειό» και υπεύθυνη του οικονομικού τμήματος της εταιρείας «Ανθρώπινες Σχέσεις ΕΠΕ» του Οργανισμού "Κώστας Φωτεινός-Καφέ Σχολειό" από το 1993 μέχρι το 1999.

Από το 2006 έως το 2014 εργάσθηκε σαν γραμματέας στο Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Σύλλογος Βοήθειας Παιδιών-Lalibela.

Πιστεύει ότι οι άνθρωποι έτσι κι αλλιώς είμαστε ενωμένοι κι αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να διευκολύνουμε ο ένας τον άλλον να ζει πιο όμορφα και ειρηνικά.

ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Παρή Δεσύπρη

Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Είναι απόφοιτος:
Deree College (Bachelor Ψυχολογίας)
Leika Academy (Φωτογραφία)
Natural Health Science (Ρεφλεξολογία, Ayurvedic Massage, Deep tissue Ayurvedic Massage)
Δίοδος (βεντούζες-Chinese Cupping Therapy)

Στο "Καφέ Σχολειό- Κώστας Φωτεινός" έχει παρακολουθήσει για την προσωπική της ανάπτυξη εργαστήρια Αυτογνωσίας και Ψυχοθεραπείας.

Hobby: Yoga, Σύγχρονος Χορός, Τένις, Κολύμβηση.

Χρήστος Τσαρέας

Ο Χρήστος Τσαρέας γεννήθηκε στην Αθήνα.

Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία (Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Εργάστηκε ως φιλόλογος στην ΙΟΝΙΟ ΣΧΟΛΗ και ακολούθως σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαιδεύσεως παραδίδοντας παραλλήλως ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Από το 2002 ασχολείται με την παράδοση ιδιαιτέρων μαθημάτων -στα Αρχαία Ελληνικά, στα Νέα Ελληνικά και στα Λατινικά- τόσο σε μαθητές όσο και σε φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής.

Από το 1979 και επί σειρά ετών διετέλεσε μαθητής των καλών και αγαθών Κώστα και Μαρίας Φωτεινού, στους οποίους "χάριτας πολλάς οφείλει".
Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Χρήστο Κισατζεκιάν για την ψηφιοποίηση μεγάλου μέρους βιντεοσκοπημένου υλικού και τον Πέτρο Βαρκαρόλη για την ψηφιοποίηση των κασετών ήχου.
Είμαστε ευγνώμονες για τη συμβολή τους στη διατήρηση του έργου του δασκάλου μας Κώστα Φωτεινού που έγινε με μεγάλη αγάπη και απέραντο νοιάξιμο.

Ευχαριστούμε, επίσης την Dr. Nicole Henri, πρώτη μαθήτρια και στενή συνεργάτιδα του Κώστα Φωτεινού στο πανεπιστήμιο του Μοντρεάλ στον Καναδά, γιατί μας συμπαραστέκεται, σαν πραγματική αδελφή, μεταφράζοντας στα γαλλικά ή στέλνοντάς μας υλικό από το Καφέ Σχολειό του Καναδά. Ή ακόμα κρατώντας ανοιχτούς τους δρόμους επικοινωνίας με στενούς συνεργάτες του δασκάλου μας στον Καναδά.